• Over Sportpunt Houten

  Over Sportpunt Houten

  Sportpunt Houten helpt de verenigingen bij het maken van een analyse van hun situatie en met het beantwoorden van de vraag welke ondersteuning en welke organisaties hulp kunnen bieden.
 • Jeugdpas Sport & Cultuur

  Jeugdpas Sport & Cultuur

  Kijk op www.sportencultuurhouten.nl voor het huidige aanbod. Lees meer
 • Sportgala Houten 2019

  Sportgala Houten 2019

  Vanaf nu kun je weer kandidaten aanmelden voor het Sportgala Houten 2019. En save the date; dit leuke feestje keert terug op maandag 3 februari 2020! Lees meer
 • Koffieplus voor senioren

  Koffieplus voor senioren

  Medisch Centrum Leebrug biedt de beweegactiviteit Buitenfit aan en tijdens de Koffieplus voor Senioren geven zij een introductie hierover. Wandel gezellig mee, er is koffie, thee én koek vooraf! Lees meer
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4

Misschien heeft u in het Trefpunt van  9 maart  al iets gelezen over een beachtennisevenement aan de Rietplas. Over dit beachtennisevenement willen wij u graag verder informeren. We organiseren nl. een evenement op zaterdag 12 juni.

 

Wie zijn wij en hoe is het idee ontstaan

Wij zijn Ellen de Roos en Heleen Veder. Wij hebben elkaar ontmoet tijdens de Nederlands Kampioenschap  Beachtennis 2009 in Scheveningen. Ellen als organisator en Heleen als deelnemer. Beide bleken we uit Houten te komen. Zo kwamen we op het idee om een beachtennistoernooi in Houten te gaan organiseren. De rietplas lijkt ons vanwege de idyllische uitstraling een perfecte plek.

Wat is Beachtennis

Beachtennis kent z'n ontstaan in Amerika en Brazilië waar het spelletje al werd gespeeld in de jaren '70. Later waaide de sport over naar het ‘warme' Europese vaste land waar het uitgroeide tot een echte successport in Spanje en Italië. Vandaag de dag, wordt de sport ook gespeeld in landen als Frankrijk, Duitsland, België en ook in Nederland.

Beachtennis is makkelijk om te spelen. Het wordt gespeeld op een beachvolleyterrein van 16 m bij 8 meter met een beachtennispallet, zonder snaren, en het net wordt op een hoogte van 1 m 70 gespannen. De bal, een iets lichtere tennisbal, mag niet stuiten en de puntentelling gebeurt zoals bij het klassieke tennisspel. Hoe leuk het spel ook is, nog maar weinig mensen kennen het. Wij zijn aan de slag gegaan om de sport in Houten te introduceren.

 

Evenement  zaterdag 12 juni > beachtennis en FUNGAMES

Het beachtennisevenement vindt plaats op zaterdag 12 juni 2010. Het toernooi begint om 10.00 uur en eindigt om plusminus 18.00 uur. Op deze  dag zullen wij vanaf 8.00 uur beginnen met opbouwen van het evenement. We plaatsen netten, lijnen,vlaggen,  een horecatent en de ‘gele bus' van Stichting Enter. Het afbreken doen wij meteen na het toernooi. Wij hebben de verwachting om 22.00 uur klaar te zijn.

Tijdens het toernooi gebruiken we muziek en is er een speaker. We verwachten dat het geluid en de hoeveelheid bezoekers aan ons evenement tot  overlast kan leiden.

Naast het beachtennistoernooi  zijn er FUNGAMES rondom en op het strand van de Rietplas. De FUNGAMES organiseren we voor supporters en bezoekers van ons evenement. Zo zorgen we voor een springkussen en kano's voor de kinderen, maar hebben we ook een ‘healthcheck' voor bezoekers die hun conditie willen laten testen. De opbrengst van de FUNGAMES zijn voor het goede doel, nl. de gehandicaptensport in Houten.

 

Op dit moment zijn wij druk bezig met de voorbereidingen. Lijkt het u leuk om ook deel te nemen aan dit evenement of heeft u  vragen en/of suggesties!

Wilt u nog eens geïnformeerd worden over de definitieve inrichting, planning van activiteiten, mail ons even uw mailadres. Dan houden we u op de hoogte.  U kunt ons mailen op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. . Eind april zal ook op www.beachhouten.nl meer informatie te lezen zijn.


Banner Zoeken website 2

Agenda vandaag

No Calendar Events Found or Calendar not set to Public.

Bekijk de kalender

Naar de evenementen kalender

Over Sportpunt Houten


 


Meer informatie hier!  

Aanmelden nieuwsbrief

Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Meld u dan nu aan.