Elke tweede donderdag van de maand staat in het teken van de Koffieplus voor Senioren. Een moment waarbij elkaar ontmoeten en kennismaken met bewegen voorop staan.In Theater Aan de Slinger heten wij u van harte welkom om kennis te maken met (nieuwe) beweegactiviteiten in Houten speciaal voor senioren. Welke beweegactiviteit er gedaan gaat worden wisselt per keer, maar is vooraf te lezen op onze website of in Het Groentje. Vaak is aanmelden niet nodig, u kunt gewoon langs komen! Ook zijn er geen kosten aan verbonden en zien we de koffie en de beweegactiviteit als perfect middel om met elkaar in contact te komen en om lekker te bewegen!

Zowel mannen als vrouwen komen graag naar de Koffieplus en of u nou niet goed ter been bent of u heeft een slechte gezondheid om mee te doen aan de beweegactiviteit, langskomen mag altijd!
Bij de beweegactiviteiten wordt doorgaans wel vermeld hoe uw gezondheid moet zijn om mee te doen met de les.

Lijkt het u leuk om eens kennis te maken met een beweegactiviteit uit de Koffieplus, kom dan zeker een keertje langs!

Tijd: 10.00 - 12.00 uur
Locatie: Theater Aan de Slinger (tenzij anders vermeld). De Slinger 40, Houten

 

DATA KOFFIEPLUS 2019

Donderdag 14 februari: Werelddans - Cultuurhuis Schoneveld

Donderdag 14 maart: Jeu de Boules

Donderdag 11 april - Capoeira - Theater aan de Slinger (lees onderaan de pagina meer hierover!)

Donderdag 9 mei - Zumba

Donderdag 13 juni - Op avontuur in de natuur!

Donderdag 11 juli

Donderdag 8 augustus

Vrijdagavond 9 augustus - Jeu de Boules by night (1 jarig bestaan Jeu de Boules-activiteit) Met tapas, wijn en veel gezelligheid!

Donderdag 12 september

Donderdag 10 oktober

Donderdag 14 november

Donderdag 12 december

 

Vragen?

In ’t Groentje zal ruim van tevoren het onderwerp en de tijd vermeld worden. Als u nog vragen heeft of als u per email op de hoogte gehouden wil worden kunt u contact opnemen met Jolijn Hoek-van de Giessen van Sportpunt Houten via 06-123620480 of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..


Koffieplus voor Senioren: Maand APRIL - Maak kennis met Capoeira!

Donderdag 11 april kan er in de Koffieplus voor Senioren kennis worden gemaakt met capoeira. In deze Afro-Braziliaanse sport, gecombineerd met muziek, cultuur en spel, helpt Rianne van Casca Dura Capoeira de interactie tussen deelnemers te laten groeien. Wilt u het ook eens proberen? Kom dan van 10 tot 12 naar Theater aan de Slinger! Voor koffie, thee, koek én gezelligheid wordt gezorgd!

Capoeira prikkelt uw zintuigen! De combinatie van vecht- en verdedigingstechnieken met dans én muziek maken de ontdekkingsreis compleet. Door bewegingen – aangepast aan de oudere leeftijd – wordt u soepeler, sterker en weerbaarder. Daarnaast wordt er gewerkt op aangepast niveau aan conditie, coördinatie, balans en ritme én komen de Braziliaanse muziekinstrumenten aan bod.

Het niet erg is als u geen beweegervaring heeft, maar u moet wel goed ter been zijn om mee te kunnen doen. Het allerbelangrijkste is dat u plezier heeft in bewegen!

Banner Zoeken website 2