Sportpunt Houten Nieuwsbrief januari 2022

Sportpunt Houten Nieuwsbrief januari 2022

shadowtop.jpg

mail.jpg

  www.sportpunthouten.nl

‍NIEUWSBRIEF SPORTPUNT HOUTEN

Beste lezer,

 

Het nieuwe jaar is van start! In de coronatijd is de aandacht van het belang van sport en bewegen alleen maar toegenomen. Zo zien we in de omgeving steeds meer creatieve oplossingen om toch in beweging te blijven. Een nieuw jaar, met nieuwe goede voornemens om fit en gezond te blijven.  Ook in 2022 gaan we er weer een sportief jaar van maken. 

 

In deze nieuwsbrief is te lezen over een nieuwe medewerker die ons team komt versterken, de start van het nomineren van vrijwilligers voor het Sportgala feest en over de eerste sportieve activiteit van dit jaar die heeft plaatsgevonden.

 

Veel leesplezier! Het team van Sportpunt Houten

 

separator.jpg

Uitnodiging 12 januari workshop "welkom op de club"

Voor de sportverenigingen heeft de gemeente vanuit het Corona steunpakket voor het stimuleren van een gezonde leefstijl een budget beschikbaar gemaakt voor het werven en behouden van leden. Dat kunnen leden zijn die in de Coronaperiode hebben opgezegd maar ook ‘gewone’ nieuwe leden. In deze sessie kijk je met andere ogen naar beleving op de sportclub (sportlocatie) en hoe je sporters kunt binden en behouden.


In deze workshop zetten we je brein op scherp met diverse creatief denken tools, zodat je vanuit onverwachte hoek tot unieke en praktische ideeën komt. Interactie, snelheid en een lach gegarandeerd. De sessie wordt begeleid door Start2Create. Wil je alvast meer ontdekken over creatief denken? Kijk dan hier. Een van de tools die we inzetten is de Rode Kaart. Wil je deze alvast downloaden? Dat kan hier.

De digitale sessie is op woensdag 12 januari van 19.30 – 21.30 uur. Inloggen kan vanaf 19.15 uur.

 

Aanmelden via: sportmakelaar@sportpunthouten.nl

separator.jpg

Sport en Corona in Houten

Helaas is er nog onzekerheid over de duur van de lockdown en de huidige maatregelen. Activiteiten zijn beperkt maar zeker niet onmogelijk. Juist in deze periode is beweging extra belangrijk om zo fit en gezond te blijven! En dit willen we zeker stimuleren. Ga een rondje fietsen, maak een wandeling of ga thuis aan de slag. Veel sportaanbieders geven nu leuke online workouts.

 

Ook Sportpunt Houten is met frisse moed aan het jaar begonnen en is aan het kijken wat er wél allemaal mogelijk is. Zo gaan de sportcursussen van de Jeugdpas Sport en Cultuur op alternatieve wijze door, staan er clinics gepland onder schooltijd bij de basisscholen, staat de eerste koffieplus in samenwerking met Stardance gepland op donderdag 12 febuari en zijn we bezig met allerlei leuke acitiviteiten met het thema "Doortrappen" zo lang en mogelijk gezond op de fiets.  

 

Ben jij een sportaanbieder en geef jij alternatieve sportlessen die we kunnen promoten onder de bewoners van Houten? Stuur ons dan een berichtje via het contactformulier.

separator.jpg

Sportgala feest Houten: start nomineren vrijwilligers

Op 20 juni 2022 vindt het Sportgala feest Houten 2021 plaats. 
Ken jij of ben jij een vrijwilliger in de gemeente Houten die tijdens de corona periode net dat beetje extra heeft gedaan? Meld je dan nu aan voor het Sportgala Feest Houten 2021!

 

Vrijwilligers kunnen in twee categorieën worden aangemeld; 

 

 

Aanmelden kan tot en met maandag 31 januari 2022!

separator.jpg

Nieuwe medewerker: Maaike Papavoine

Mijn naam is Maaike Papavoine en ik kom het team van Sportpunt Houten versterken. 


In september ben ik afgestudeerd aan de opleiding Sportkunde aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. In mijn vrije tijd ben ik graag aan het turnen, maar vind ik het ook leuk om af te spreken met vrienden en/of spelletjes te spelen. 

 

Mijn visie is het inzetten van sport als middel om iedereen met plezier te kunnen laten bewegen. Ik hoop daarom dat ik een steentje bij kan dragen om in houten zoveel mogelijk mensen plezierig te laten bewegen.

 

Hopelijk ontmoeten we elkaar snel! Ik ben bereikbaar via het volgende mailadres: maaike@sportpunthouten.nl

separator.jpg

Sportieve clinic in samenwerking met Buurtgezinnen en Monkey Moves

 

Sportpunt Houten, Buurtgezinnen en Monkey Moves hebben de handen ineengeslagen om een leuke sportieve clinic te organiseren. Op Speelboerderij Houten konden de trainers van Monkey Moves met de meegebrachte materialen en de al bestaande speeltoestellen uitdagende sportparcourtjes uitzetten. Met ondersteuning van Buurtgezinnen en Healthy Houten werden ook gezonde tussendoortjes aangeboden zoals appels en komkommers en broodjes voor lunch. Om op te warmen was er warme chocomelk in de pauze.

 

Lees het volledige artikel hier. 

separator.jpg

 ‍ De activiteitenkalender

Workshop "Welkom op de club"

Datum: 12 januari

Tijd: 19:30 - 21:30

Locatie: digitaal


Koningsspelen 2022

Datum: 22 april 2022

 

Sportgala Houten

Datum: 20 juni 2022

 

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

W‍ilt u als sportorganisatie uw evenement, toernooi of activiteit onder de aandacht brengen bij het Houtens publiek? Stuur dan een mailtje naar team Sportpunt Houten. Voorwaarde voor vermelding op de kalender is dat het evenement toegankelijk moet zijn voor de inwoners uit Houten en omgeving.

 

Uw activiteit zal met datum & korte informatie (o.a. locatie, aanvangstijd, inschrijving) vernoemd worden 

shadowbottom.jpg