Je bent niet ingelogd. De nieuwsbrief bevat mogelijk gebruikersinformatie, dus deze wordt mogelijk niet correct weergegeven.

Sportpunt Houten Nieuwsbrief mei 2022

Sportpunt Houten Nieuwsbrief mei 2022

shadowtop.jpg

mail.jpg

  www.sportpunthouten.nl

‍NIEUWSBRIEF SPORTPUNT HOUTEN

Beste lezer,


Deze nieuwsbrief staat in het teken van aankomende sportevenementen en andere belangrijke sportinformatie voor jouw vereniging of school. Eerst gaan we terug blikken op een geslaagd evenement: de Koningsspelen 2022! Op vrijdag 22 april 2022 vonden de Koningsspelen plaats. Sportpunt organiseerde samen met Optisport de Wetering allerlei activiteiten in en rondom het zwembad voor de groepen acht uit Houten. In totaal kwamen er tien groepen acht van zeven verschillende scholen langs in het zwembad. Zo kregen de groepen een dansclinic, waterpolo clinic, gingen ze van de duikplank, probeerde ze zo snel mogelijk van de glijbaan te gaan en nog veel meer! Na twee uur spelen, sporten en bewegen verlieten de groepen acht het zwembad, waar ze nog een appeltje gesponsord door Hoogvliet Castellum mee kregen!  De quote van de dag: ‘Volgend jaar weer, graag!’

 

Lees hieronder verder hoe en waarvoor een verengiing een aanvraag bij het Sportfonds kan doen, wat sport kan betekenen voor vluchtingen, hoe nog meer vrijwilligers in het zonnetje zijn gezet en nog veel meer.

 

Veel leesplezier! Het team van Sportpunt Houten

separator.jpg

Sportgala 2021

De voorbereidingen voor het sportgala op maandag 20 juni zijn in volle gang en de genomineerden voor het Sportgala Houten 2021 zijn inmiddels bekend! Doordat er in 2021 nauwelijks tot geen sportwedstrijden hebben plaatsgevonden staat het Sportgala dit jaar in het teken van de sportvrijwilliger. Dit jaar worden er niet alleen prijzen uitgereikt, maar zullen de gasten onder het genot van een diner en verschillende acts het Sportgala Houten 2021 beleven. Goed nieuws want er is nog plek in de zaal en deze willen wij graag vullen met nog meer sportvrijwilligers.

 

Elke sportaanbieder mag maximaal 4 vrijwilligers opgeven die samen met de genomineerde vrijwilligers een mooie avond beleven! Vrijwilligers aanmelden om deel te nemen kan door een mail te sturen naar Sanne

separator.jpg

Vijfwal Family Run 

Het eerste evenement wat op de planning staat is de Vijfwal Family Run! Eengezamenlijke organisatie tussen Sportpunt Houten en Kidslodge Op vrijdag 13 mei gaan er weer vele deelnemers de uitdaging aan over de gaafste obstakels op de Vijfwal. Het is mogelijk om de ronde te doen van 5 km, 3,5 km of 1,5 km. Aanmelden is nog steeds mogelijk via Kids Lodge. Dit evenement wordt mede mogelijk gemaakt door Run to Day en de Hofcon.

 

Voor vragen over de Vijfwal Family Run, kan je contact opnemen met Maaike.

 

separator.jpg

Aanvraag doen bij Sportfonds Houten

Heeft uw vereniging een financieel steuntje in de rug nodig? Bijvoorbeeld om leden op te leiden als scheidsrechter of trainer? Of voor activiteit? Dan kan uw sportvereniging subsidie aanvragen bij Sportfonds Houten.

De subsidie is ook beschikbaar voor sportverenigingen die gezamenlijk een initiatief ontwikkelen. Of een bijzonder sportevenement organiseren dat bijdraagt aan een trots op Houten gevoel. De exacte voorwaarden vindt u op de website www.sportfondshouten.nl onder het kopje ‘Aanvraag doen’. 

 

Aanvraag doen?
Wil uw vereniging een aanvraag doen? Bespreek uw idee dan eerst met een van de medewerkers van Sportpunt Houten, te bereiken via het contactformulier via de website. 

Meer informatie en aanvraagformulieren zijn te vinden op de website www.sportfondshouten.nl. Volledig ingevulde aanvraagformulieren kunnen vóór 1 juni ingediend worden via secretaris.

separator.jpg

Sport en vluchtelingen

Als gevolg van de oorlog in Oekraïne zijn veel mensen hun land uit gevlucht. Het aantal Oekraïners dat doorreist naar Nederland zal toenemen. Als sportsector kunnen we de vluchtelingen een zo goed mogelijk welkom geven. De sport is namelijk bij uitstek een plek om mensen te ontmoeten, plezier te beleven en een plek om traumatische ervaringen voor even te vergeten.

 

Om te zien wat jouw sportclub kan betekenen staat er meer informatie op de website van NOC*NSF

 

Voor specifieke vragen over sport en vluchtelingen binnen de gemeente Houten kunnen die gesteld worden via het mailadres: oekraine@houten.nl

separator.jpg

Subsidieregeling voor het onderwijs

 

Vanaf 2023 zijn scholen uit het (speciaal) basisonderwijs verplicht om minstens 2 uur bewegingsonderwijs per week te verzorgen. De subsidieregeling Impuls en Innovatie Bewegingsonderwijs ondersteunt scholen die meer bewegingsonderwijs willen geven. 

 

Benieuwd wat deze subsidie voor jullie school kan betekenen? Lees dan verder via deze link. Het is mogelijk om deze subsidie voor 15 mei aan te vragen. 

separator.jpg

Tennisvereniging SET gaat starten met OldStars tennis

Tennisvereniging Schalkwijk en Tull en 't Waal  heeft de ambitie om dit voorjaar te starten met OldStars tennis in samenwerking met de KNLTB. Het OldStars programma is tennis met een aangepaste spelvorm speciaal voor ouderen. 

 

De eerste clinic zal plaatsvinden op maandag 16 mei tussen 10.00 uur - 12.00 uur onder begeleiding van Stepahnie Rotier. Er wordt gestart met een kennismaking onder het genot van een kop koffie/thee. Vervolgens gaat het OldStars programma verder met de training. Als afsluiting staat er een lunch klaar in het clubhuis. 

 

Aanmelden? Mail dan naar info@TVSET.nl. Voor meer informatie bekijk onze website of mail dan naar Sjouke

separator.jpg

Stichting Leergeld in het zonnetje

De vrijwilligers van Stichting Leergeld zijn in het zonnetje gezet met een bloemetje door Sportpunt Houten. Dit bloemetje werd aangeboden door Jeugdfonds Sport & Cultuur als bedankje voor de inzet van de intermediairs. Ria Frowijn (voorzitter Stichting Leergeld) nam het bloemetje namens de intermediairs in ontvangst. De vrijwilligers van Stichting Leergeld maken het voor vele kinderen en jongeren in Houten mogelijk om deel te nemen aan sport- en cultuuractiviteiten

 

Meer weten over Stichting Leergeld? Neem een kijkje op de website https://www.leergeld.nl/houten/

separator.jpg

NK Stoepranden 2022

Daarnaast hebben we super goed nieuws over een ander bekend evenement: het NK Stoepranden. Ook dit jaar mag Houten weer de voorrondes van dit evenement organiseren. Alle scholen in Houten zijn op de hoogte gebracht. De groepen 6 t/m 8 kunnen aangemeld worden voor de voorronden van het NK stoepranden. De voorronden vinden op de scholen plaats tussen 9 en 31 mei 2022. De beste leerlingen uit de klassen mogen door naar de Houtense finale, die dit jaar plaatsvindt tijdens de nationale buitenspeeldag op woensdag 8 juni 2022! 

Scholen kunnen zich nog steeds aanmelden door een mail te sturen naar Sanne


Doet jullie school niet mee? Kinderen kunnen ook stoepranden bij het  Jongerenwerk van ‘van Houten & co’ en zich op die manier plaatsen voor de Houtense finale!

separator.jpg

 ‍ De activiteitenkalender

Vijfwal Family Run

Datum: 13 mei 2022

Tijd: 18.00 uur

Starlocatie: Park Schoneveld / Kids Lodge, Hefbrug 4

Aanmelden: Kids lodge

 

Sportpromotieroute Houten

Datum: zondag 29 mei 2022

Start: vanaf het rond

Meer informatie binnenkort

 

NK stoepranden
Datum: Woensdag 8 juni 2022

 

Sportgala Houten

Datum: maandag 20 juni 2022

Locatie: The Dome

Meer informatie: website Sportgala Houten

 

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

W‍ilt u als sportorganisatie uw evenement, toernooi of activiteit onder de aandacht brengen bij het Houtens publiek? Stuur dan een mailtje naar team Sportpunt Houten. Voorwaarde voor vermelding op de kalender is dat het evenement toegankelijk moet zijn voor de inwoners uit Houten en omgeving.

 

Uw activiteit zal met datum & korte informatie (o.a. locatie, aanvangstijd, inschrijving) vernoemd worden 

shadowbottom.jpg