Sportpunt Houten Nieuwsbrief februari 2024

Sportpunt Houten Nieuwsbrief februari 2024

shadowtop.jpg

mail.jpg

  www.sportpunthouten.nl

‍NIEUWSBRIEF SPORTPUNT HOUTEN - FEBRUARI 2024

Beste lezer,

Wat was het een feest, het Sportgala Houten 2023! Blije en verraste winnaars, trotse familie en vrienden, enthousiast publiek en een tevreden organisatie. Dank aan iedereen die deze avond mogelijk heeft gemaakt! De allereerste foto's zijn te bekijken via de website van het Sportgala en een verslag van de avond is te lezen via HoutensNieuws.nl.

    

We kijken natuurlijk ook weer vooruit. Zo staat februari bij ons in het teken van het maken van verdere jaarplannen voor onze reguliere projecten en activiteiten en we brengen onder andere in deze nieuwsbrief graag weer even de (sport- en beweeg)regelingen voor hulp bij laag inkomen onder de aandacht.

 

Veel leesplezier,

Team Sportpunt Houten

separator.jpg

Subsidie Energiecompensatie ronde 2

Ook voor de tweede helft van 2023 kunnen maatschappelijke organisaties in Houten subsidie aanvragen ter compensatie van de hoge energiekosten. Subsidieregeling Energiecompensatie Houten Ronde 2 heeft betrekking op 1 juli t/m 31 december 2023 en zal van 24 januari t/m 29 februari 2024 worden opengesteld.

 

separator.jpg

Nieuwe subsidieregeling Aanbod in de Openbare Ruimte

Er is een nieuwe subsidie beschikbaar vanuit de provincie Utrecht waarmee je jouw activiteit in de openbare ruimte kunt financieren. De regeling is bedoeld om sporten en bewegen in de buitenruimte te stimuleren. Het gaat om een nieuwe activiteit, die nog niet is gestart vóór 1 mei 2024.

 

separator.jpg

Sportaccommodatie van het Jaar 2024

Is jouw sportaccommodatie de inspirator en het innoverende voorbeeld voor andere sportverenigingen op het gebied van duurzaamheid? Doe mee aan de Sportaccommodatie van het jaar 2024. Deze verkiezing is een initiatief van NOC*NSF, Kenniscentrum Sport & Bewegen, Mulier Instituut en RVO.

 

separator.jpg

‍Project uitgelicht:

Hulp bij laag inkomen

Iedereen moet toegang kunnen hebben tot sport- en bewegen. Daarom zijn er vanuit de gemeente Houten verschillende regelingen die wij van harte ondersteunen.

 

Alle kinderen doen mee!

De gemeente Houten wil ervoor zorgen dat kinderen in deze situatie gewoon kunnen blijven meedoen. Als ouders dit niet kunnen betalen, dan is een bijdrage mogelijk van Stichting Leergeld Houten of het Jeugdfonds Sport & Cultuur. Lees hier meer over deze regelingen. 

 

De U-pas voor 18 jaar en ouder

Ben je 18 jaar of ouder? Dan is de U-pas de regeling om te gebruiken. Kijk hier voor meer informatie. Ben jij een sportaanbieder en wil je jouw aanbod toegankelijker maken voor volwassenen met een lastige financiele positie? Dan kan je je via de website van de U-pas aanmelden als partner en je aanbod laten toevoegen.

 

Jeugdpas Sport & Cultuur

Met dit project kan de Houtense jeugd kiezen uit heel veel verschillende korte cursussen van sport- en cultuuraanbieders, zonder dat ze direct lid hoeven te worden. Deelname kost € 8,-. Stichting Leergeld kan de inschrijfkosten van de cursus betalen wanneer u het deelnemersgeld niet kan missen. Klik hier voor meer informatie.

 

Help jij mee om dit onder de aandacht te brengen bij iedereen die dit nodig heeft?

 

  
     

separator.jpg

‍Activiteiten:

Blijf stevig op de been met de cursus Houten in Balans

Voor mensen met een verhoogd valrisico start op 6 maart de cursus Houten in Balans in het Huis van Houten. In deze cursus leert u in 14 weken sterker op uw benen staan en met meer vertrouwen bewegen. In een groep van 20 mensen, vooral 65+’ers, krijgt u informatie en adviezen, gaat u aan de slag met bewegen en doet u oefeningen met opstaan van de grond.

 

Meer weten over de cursus of ken je iemand waarvoor dit wellicht geschikt is?

 

separator.jpg

Jeugdpas Sport & Cultuur: inschrijving blok 3 geopend

Het kennismakingsaanbod (blok 3) van de Jeugdpas Sport & Cultuur staat online! Er kan weer ingeschreven worden tot en met maandag 19 februari 16.00 uur. Welk kind breng jij in beweging?

 

Ben je als sportaanbieder geïnteresseerd in deelname? Neem dan contact op met Sjouke.

 

separator.jpg

Activiteitenkalender

 

Start Cursus Houten in Balans

Datum: woensdag 6 maart 2024

Tijd: 16.30 uur

Locatie: Huis van Houten

Klik hier voor meer informatie

Vijfwal Family Run

Datum: vrijdag 12 april 2024


Down Under Obstacle run

Datum: 24 t/m 26 mei 2024

 

Avond4daagse Houten

Datum: 28 t/m 31 mei 2024

 

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

W‍ilt u als sportorganisatie uw evenement, toernooi of activiteit onder de aandacht brengen bij het Houtens publiek? Stuur dan een mailtje naar team Sportpunt Houten. Voorwaarde voor vermelding op de kalender is dat het evenement toegankelijk moet zijn voor de inwoners uit Houten en omgeving.

 

Uw activiteit zal met datum & korte informatie (o.a. locatie, aanvangstijd, inschrijving) vernoemd worden 

shadowbottom.jpg