Sportpunt Houten Nieuwsbrief september 2023

Sportpunt Houten Nieuwsbrief september 2023

shadowtop.jpg

mail.jpg

  www.sportpunthouten.nl

‍NIEUWSBRIEF SPORTPUNT HOUTEN

Beste lezer,


De vakantie is voorbij en de scholen zijn weer begonnen. Het nieuwe sportseizoen is weer van start gegaan en wij hebben er weer enorm veel zin in. De Nationale Sportweek staat voor de deur en de Oktober Fitmaand komt steeds dichterbij.

 

Maar ook afgelopen maand hebben we niet stil gezeten. Bij onze kraam op de activiteitenmarkt hebben we veel geïnteresseerden van informatie kunnen voorzien. Het was mooi om te zien hoe de sport alom aanwezig is in Houten! Daarnaast heeft de inclusietraining plaatsgevonden en waren er enthousiaste deelnemers bij het walking football tijdens de Koffieplus bij SV Houten.

 

Verder in deze nieuwsbrief nog informatie over de Jeugdpas Sport & Cultuur, het Sportgala, de sportpedagoog en livestreams van Omroep Houten.

 

Veel leesplezier!

Team Sportpunt Houten 

separator.jpg

Jeugdpas Sport & Cultuur

Sportaanbieders opgelet! De Jeugdpas Sport & Cultuur gaat weer van start en het is mogelijk om je cursussen aan te melden. Het project Jeugdpas Sport & Cultuur staat volledig in het teken van kennismaken met sport op een laagdrempelige manier. In dit project hebben sportaanbieders de mogelijkheid om gedurende een schooljaar één of meerdere sportcursussen van 4 of 5 lessen aan te bieden die specifiek gericht zijn op de doelgroepen dreumesen, peuters en basisschoolkinderen van groep 1 t/m 8.


Voor meer informatie over de Jeugdpas Sport & Cultuur bekijk de website of neem contact op met Sjouke

separator.jpg

 

Houtense sportpedagogen op jouw vereniging

Voor verenigingen is het nog steeds mogelijk om ondersteuning van de sportpedagoog te krijgen. De sportpedagogen kunnen kinderen en trainers ondersteunen als ze te maken hebben met ‘lastig gedrag’. De sportpedagogen werken vraaggericht waarin zij met casussen van de trainers aan de slag gaan om hen handvatten op het veld te geven.

 

Korfbalverening Victum en basketbalvereniging BC Woodpeckers hebben sinds enige tijd een nieuwe werkgroep sportpedagogen binnen de eigen vereniging. Actief gericht op sportplezier. Lees hier meer over dit project. 

 

Interesse in de sportpedagoog bij jouw vereniging? Mail Claudia en vraag naar de mogelijkheden.

separator.jpg

Sportgala zoekt Kampioenen

Het is nu mogelijk om jouw favoriete sporter, sportploeg, vrijwilliger en sporttalent te nomineren voor het Sportgala! De 13e editie van het Sportgala Houten staat gepland op maandag 5 februari 2024 en wij zijn volle bak bezig met de voorbereidingen. Het belooft weer een mooie avond te worden waar de sport en vooral de sporters geëerd worden.

 

Wie heeft er in het jaar 2023 een bijzondere prestatie geleverd? Ga naar de website, druk op het kopje Sportgala --> Nomineren 2023 en geef ze op!

 


separator.jpgOktober Fitmaand 2023

De maand oktober zal weer in het teken staan van de senioren fitmaand! Het is mogelijk om kosteloos mee te doen met verschillende beweegactiviteiten, aangeboden door lokale sportaanbieders. Daarnaast is het mogelijk om je fitheid te testen bij een medisch centrum.

 

Bekijk het aanbod op de website, meld je aan en ontdek jouw nieuwe (top) sport! Voor meer informatie over de activiteiten of fittesten: contact Sjouke. 

separator.jpg

Boswerkzaamheden in Nieuw-Wulven

In Nieuw Wulven gaan er boswerkzaamheden plaatsvinden. De werkzaamheden zullen ten westen van het fietsad en ten noorden van de Zijlgraaf plaatsvinden, maar ook het speelbos zal worden meegenomen.
 
Ben je van plan een activiteit te laten plaatsvinden in Nieuw Wulven en wil je niet voor verrassingen staan? Neem dan contact op met Sanne.

 

 

 

separator.jpg

  

Livestream Omroep Houten

Op 26 augustus heeft Omroep Houten via een livestream verslag gedaan van de Supercup handbal vanuit The Dome. Dit heeft een mooi aantal kijkers opgeleverd en ook Omroep Houten is enthousiast om vaker verslag te doen van live sportevenementen, mits dit technisch lukt op de desbetreffende locatie.

 

Heb jij een sportevenement dat mogelijk geschikt hiervoor is? Neem contact op met Bas.


 

separator.jpg

Nationale Sportweek 2023

Van 15 t/m 24 september is het de Nationale Sportweek. De landelijke en lokale campagne zijn inmiddels gestart. Veel sportaanbieders openen de deuren voor gratis proeflessen. Voor jong en oud, buiten of binnen en op elk niveau is er van alles te doen!

 

Doe jij ook mee? Kom gratis uitproberen welke sport bij jou past. Kijk voor het hele aanbod en meer informatie op onze website of mail naar Bas.

 

separator.jpg

Activiteitenkalender

Ontdek de keercamp

Datum: 13 & 14 september

Locatie: ZOMO speelboerderij

 

Nationale Sportweek 2023

Datum: 15 t/m 24 september

Meer informatie: Bas

Zie ook onze website

 

NK Stoepranden

Datum: 17 september

Locatie: Sportcampus Den Haag

 

Kleutersportdag

Datum: woensdag 20 september

Tijd: 09.00 uur - 12.00 uur

Meer informatie: Sanne

 

Gratis Fittest

Datum: 23 september

Locatie: Medisch Centrum Leebrug

Tijd: tussen 10.00 uur - 13.00 uur

Aanmelden: Sjouke

Zie voor meer informatie onze website

 

Gratis Fittest

Datum: 30 september

Locatie: Medisch Centrum Dorp

Tijd: tussen 10.00 uur - 13.00 uur

Aanmelden: Sjouke

Zie voor meer informatie onze website


Oktober Fitmaand 2023

Datum: 1 t/m 31 oktober

Meer informatie: Sjouke of Robin

Zie ook onze website

 

 

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Uw (sport) evenement, toernooi of activiteit ook onder de aandacht brengen bij het Houtens publiek? Mail naar team Sportpunt Houten. Voorwaarde voor vermelding op de kalender is dat het evenement toegankelijk moet zijn voor de inwoners uit Houten en omgeving. Uw activiteit zal met datum & korte informatie (locatie, aanvangstijd, inschrijving) vernoemd worden 

shadowbottom.jpg