Op vrijdag 19 mei vond het allereerste echte familie evenement plaats op, over en nabij het sportparcours de Vijfwal. Familiecentrum Kids Lodge en Sportpunt Houten hadden de handen ineen geslagen en wilden met een obstakel run voor het hele gezin laten zien wat je allemaal wel niet kan in de buitenruimte in Houten en op het binnenterrein van Kids Lodge.

De eerste editie was met 100 deelnemers direct uitverkocht, wat vooraf wel tot enkele teleurstellingen leidde bij ouders en kinderen die net te laat waren met het aanschaffen van hun startnummer.

foto 2foto 3

Onder leiding van Body Business Houten werd gestart met een enthousiaste warming up, waarbij zowel ouders als kinderen vol energie deelnamen. Na een welkomstspeech van wethouder Herman Geerdes kon het evenement van start gaan. Speaker Eddie Heerings en studenten van MBO Utrecht en ROC Midden Nederland hebben vol enthousiasme de beide routes begeleid. Want voor zowel de jongere deelnemers (vanaf 4 jaar) als de oudere kinderen en volwassenen was er genoeg uitdaging. Met personal trainers maakten bijna 20 deelnemers kennis met de gehele route van de Vijfwal en waren er op het parcours ook nog vele extra andere onderdelen. Zo was er het onderdeel dump-je-kind kliko race, hadden Body Business Houten en Fysio Vandaag een ruim onderdeel uitgezet en werd er geëindigd in de survival tuin en op de stormbaan bij Kids Lodge. Voor de jongere kinderen was er een ingekorte route van ongeveer 1,5 kilometer waarbij vooral de samenwerking tussen ouder en kind enorm leuk was om te zien.

Alle deelnemers namen met een grote glimlach de welverdiende medaille in ontvangst. Daarnaast werden ze ook nog voorzien van een flesje water, een banaan en een goedgevulde goodiebag, met onder andere een Run2Day magazine, een mueslireep van Albert Heijn Oude Dorp en een gratis voucher voor de overtocht met het Liniepontje. Er klonken vele positieve geluiden dat de deelnemers graag weer willen deelnemen bij een volgende editie en Kids Lodge en Sportpunt Houten kijken dan ook nu al uit naar een tweede editie van dit heuse familie evenement.

Alle foto's kun je hier bekijken.

Banner Zoeken website 2

Agenda vandaag

 • 14 juli
  Zomervakantie 00:00 to 00:00

 • 16 juli
  Sportkamp Sportivun 00:00 to 00:00

  Doldwaze dagen vol spel en fun en ondertussen snuffelen aan diverse sporten en spellen tijdens de vakantie! Voor jouw zoon of dochter hebben wij sportieve activiteiten en superleuke spellen in petto, zoals

 • 20 juli
  Sport & Spel Inloop 13:30 to 15:00

 • 14 juli - 20 juli
 • 27 juli - 27 juli