Tennisvereniging Schalkwijk en Tull en ’t Waal gaat starten met OldStars tennis

TV SET uit Schalkwijk heeft de ambitie om dit voorjaar te starten met OldStars tennis. Bij TV Atalanta in Houten is het een succes, en nu neemt ook TV SET het initiatief om een OldStars tennis clinic te organiseren. 

Wat is OldStars tennis?
Met OldStars tennis biedt TV SET in - samenwerking met de KNLTB - een aangepaste spelvorm aan voor tennis op latere leeftijd. De belangrijkste aanpassingsmogelijkheden zijn: dubbelspel op een enkelveld,  onderhands serveren, het twee keer stuiteren van de bal en het indraaien van een derde persoon na kantwissel. Deze spelvormen staan onder begeleiding van een OldStars trainer. In principe kan iedereen meedoen, maar het richt zich voornamelijk op de leeftijdsgroep 65+. OldStars tennis is onderdeel van OldStars Sport, een project van het Nationaal Ouderenfonds.

Bij voldoende animo beginnen we maandagochtend 16 mei om 10u met een eerste OldStars clinic onder begeleiding van Stephanie Rotier. Zij is een ervaren tennisspeelster en tennislerares en speciaal opgeleid voor het verzorgen van OldStars tennis clinics. 

Programma 
Deze eerste clinic beginnen we met koffie en een kennismaking en na een clinic van ongeveer een uur sluiten we af met een lunch in het clubhuis. In overleg met de deelnemers plannen we nog een paar begeleide clinics in voor de weken die daarna volgen.

Deelname aan de clinic, inclusief de koffie en lunch is gratis. U krijgt tevens een gratis lidmaatschap tot aan het einde van het seizoen. Dit wordt mede mogelijk gemaakt door Onderlinge Verzekeringen.

Waar dient u zelf voor de zorgen? U hoeft alleen zelf te zorgen voor goede sportschoenen en makkelijk zittende kleding. Voor een racket en ballen wordt gezorgd. 

Heeft u interesse in deelname of wilt u op de hoogte worden gehouden? 
De komende periode polst de tennisvereniging of er voldoende interesse is om aan OldStars tennis in Schalkwijk mee te doen. Heeft u interesse om deel te nemen, wilt u helpen bij de organisatie of heeft u vragen? Stuur dan een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..