Organisatie HC Houten
Activiteit Hockey
Accommodatie De Meerpaal, Groene Hoon 1 (navigatie: De Rede invoeren)
Dag en tijd Zaterdag 10.15 - 11.15 uur
Contactpersoon Anne Kees van Es
Telefoonnummer 06-47596906
Email-adres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Website www.hchouten.nl
Geschikt voor Verstandelijke beperking
Autisme
Gedragsproblematiek
Doof/slechthorenden
Niet aangeboren hersenletsel
Lichamelijke beperking (niet rolstoel gebonden)
Chronische aandoening
Overige informatie Om uw kind op te geven voor de geheel vrijblijvende trainingen, moet u uw kind inschrijven via de website van HC Houten. Hierna ontvangt u data voor de proeftrainingen.

Kinderen/jongeren vanaf 8 jaar met een verstandelijke beperking, of (zeer) moeilijk lerend. Ook kinderen met een stoornis in het autistisch spectrum of vanwege een andere beperking (bijv. doofheid, spraakstoornis), waarvan de aandoening zodanig is dat zij niet kunnen hockeyen met leeftijdsgenoten binnen een regulier hockeyteam zijn van harte welkom (niet rolstoel gebonden). Dit geldt ook voor kinderen met ADHD.

Het motto van de trainingen luidt: ‘gewoon wat gewoon kan, speciaal wat speciaal moet’.Het doel is om spelenderwijs de basisvaardigheden van hockey aan te leren en soms wedstrijdjes en toernooitjes in de regio te spelen. Er worden sowieso 8 competitiewedstrijden gespeeld in het seizoen voor de leden die aan competitie kunnen deelnemen. Alles is er verder op gericht om de spelers binnen hun mogelijkheden, plezier in een (team) sport te laten ervaren. Elke week zijn er 8 vrijwilligers die de kinderen mee begeleiden.