De gemeente Houten heeft onlangs een informatieve bijeenkomst georganiseerd. Het doel was om vaste huurders te informeren over het nieuwe project: het online reserveren en de digitale toegang tot sportaccommodaties. Na onderzoek bij omliggende gemeentes, is besloten om samen te werken met Aqqo, een bedrijf dat gespecialiseerd is in managementsoftware voor sportaccommodaties.

Het systeem van Aqqo biedt een scala aan geoptimaliseerde processen, waaronder online reserveren, verhuur, offerte- en factuuraanmaak, en financiƫle automatisering. Bovendien maakt het "beheer op afstand" mogelijk dankzij slimme koppelingen met toegangscontrole en gebouwbeheer. Tijdens de bijeenkomst hebben we een eerste opzet getoond van hoe de accommodaties online gereserveerd kunnen worden.

Het was een interactieve sessie waarin het systeem is uitgelegd, vragen zijn beantwoord en nieuwe input is gevraagd aan de gebruikers. Het plan is om het systeem op 1 augustus in gebruik te nemen.

Een belangrijk onderdeel van het project is de implementatie van digitale toegang tot de locaties. Dit betekent dat gereserveerde zalen of ruimtes toegankelijk zullen zijn via een telefoon of code, waardoor het ophalen van een toegangssleutel op het gemeentehuis tot het verleden behoort. De vaste huurders krijgen nog een uitnodiging voor verdere uitleg over dit onderdeel.

Namens de gemeente Houten,

Charlotte de Jong en Ronald van der Heiden