Voor Sportpunt Houten is het stimuleren van bewegen een belangrijke doelstelling. Als jongeren op een positieve manier met bewegen in aanraking komen, blijven zij langer en met plezier in beweging. Tijdens het bewegingsonderwijs op school komen kinderen al vroeg in aanraking met sport en bewegen. Sportpunt Houten wil graag een bijdrage leveren aan goed bewegingsonderwijs en daarvoor worden jaarlijks één of meerdere bijscholingen georganiseerd voor de (gym)docenten.

Er worden zowel workshops georganiseerd voor het basisonderwijs als het voortgezet onderwijs. Thema's en onderwerpen variëren, deels afhankelijk van de vraag of de trends. In het verleden zijn er onder andere bijscholingen georganiseerd met het onderwerp Kleuters in Beweging, Passend Onderwijs in de gymles en workshops Free Running, padel en golf voor het voortgezet onderwijs.

Voortgezetonderwijs 
De volgende workshop voor het voortgezet onderwijs zal in het teken staan van Lacrosse. De workshop staat op dit moment gepland voor 13 april 2022! Aanmelden kan door te mailen naar Sanne. 

Basisonderwijs
Eerder heeft al eens de workshop Beweeg je Klas! plaatsgevonden. Wegens succes en een grote belangstelling, bieden wij de workshop nogmaals aan op 6 april 2022*. Aanmelden kan door te mailen naar Sanne en de vragen in onderstaande uitnodiging te beantwoorden.
 

Heeft u vragen, suggesties of ideeën over bijscholingen voor docenten, neem dan contact op met Sanne Papavoine.